Individuele therapie

Individuele therapie


De ervaring leert dat er veel moed en doorzettingsvermogen voor nodig is om hulp te zoeken bij een onbekend persoon. Het is immers niet zomaar iets om jezelf uit te spreken over je meest persoonlijke en voor de buitenwereld vaak onbekende problemen. Toch is deze eerste stap al een hele belangrijke stap in de richting van herstel. Wanneer je vastloopt in je leven en je komt er niet meer alleen uit, dan is het goed om hulp te zoeken. Compassie biedt deze hulp!


Denk bij individuele therapie aan hulp bij bijvoorbeeld:

- Angstklachten en piekeren

- Depressieve gevoelens

- Identiteitsproblemen

- Traumaverwerking

- Rouwverwerking

- Werkgerelateerde problemen


Compassie staat voor ervaringsgerichte therapie. Dit betekent dat ik je ga helpen om stil te staan bij je emoties, ervaringen, gedachten en moeilijke situaties. Dit kan pijnlijk en confronterend zijn, maar het zorgt uiteindelijk voor verwerking, acceptatie en rust. Alles wat je tot op dat moment opgekropt of weggestopt hebt, krijgt op deze manier de aandacht die nodig is. Je kunt je er uiteindelijk los van gaan maken.


Als hulpverlener zal ik ook altijd kijken naar de mensen die om je heen staan in je dagelijks leven. Indien mogelijk zullen we hen ook bij de gesprekken betrekken zodat zij je kunnen steunen in dit proces. Dit gebeurt echter nooit zonder jouw toestemming.


Soms krijg je een opdracht mee voor thuis. Dit zijn altijd persoonlijke en op maat gemaakte opdrachten die ervoor zorgen dat er een verbinding ontstaat tussen de therapie en je dagelijks leven.


Hoeveel gesprekken er nodig zijn, is afhankelijk van de aard en de zwaarte van het probleem waarvoor je komt. In de ene situatie zijn enkele gesprekken soms al voldoende, terwijl een andere situatie om veel meer tijd en aandacht vraagt.